fredag 1 maj 2009

Sesammarinerad maskrossallad

En av vårens tidigaste godsaker är nog också en av de mest underskattade. Den är gratis, nyttig och god och finns praktiskt taget överallt: maskrosen! Se till att ta riktigt späda blad, då behöver de inte ens tillagas. Lite större blad smakar utmärkt sauterade med vitlök i olivolja. De kan också ångkokas, vilket jag gjorde idag.
Ta riktigt många blad, för de krymper rejält vid tillagning!

Maskrosblad
Kallpressad rapsolja
Ev en skvätt rostad sesamolja
Äppelcidervinäger
Salt
Svartpeppar
Sött paprikapulver
Eventuellt vitlök
 
Sesamfrön

Skölj bladen noga och ångkoka dem ett par minuter så de mjuknar. Låt dem rinna av väl och lägg dem i en skål.
Blanda olja, vinäger och kryddor och häll det över bladen. Finhacka vitlöken om den används och tillsätt den. Värm upp en torr stekpanna på medelhög värme och rosta sesamfröna kraftigt. Var nog med att de inte bränns vid. Blanda fröna med bladen och låt stå en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin