fredag 15 maj 2009

Pasta med sauterad spenat och ugnsbakade cocktailtomater

Detta en är oerhört enkel rätt att tillaga och den blir fantastiskt god! Spenat och tomat är en briljant kombination, och särskilt med små söta tomater och färsk späd spenat. De bör förstås serveras med pasta!
Använd inte för små tomater, de ska gärna vara ca 4 cm i diameter, annars blir de alltför mosiga i ugnen.

Stora cocktailtomater
Kallpressad rapsolja
Den vita delen av en späd purjolök
Vitlök
Späd färsk spenat
Salt
Svartpeppar
Strösocker

Sätt ugnen på 160 grader. Lägg de hela tomaterna i en form och baka dem i ca 15-20 minuter. De ska inte bli mosiga utan fortfarande hålla ihop hyfsat bra.
Värm under tiden olja på ganska låg värme i en kastrull eller stekpanna. Skiva purjo och vitlök och fräs dem i oljan några minuter. Skölj under tiden spenaten noga och låt den rinna av. Lägg den i oljan och sautera under lock till spenaten börjar mjukna men fortfarande har lite tuggmotstånd. Skär upp de varma tomaterna och blanda dem och tomatsaften med spenaten. Smaksätt med salt, peppar och en liten aning socker. Servera med pasta.

3 kommentarer:

  1. Åh vad gott och fräscht det låter :)
    kram

    SvaraRadera
  2. Ja, det var det verkligen! Fina bladgrönsaker känns oerhört fräscha, det är något av det bästa jag vet!

    SvaraRadera
  3. staffan gynnemo26 maj 2009 14:20

    fint recept! det blev väldigt gott, de ugnsbakade tomaterna gjorde sitt helt klart

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin