lördag 2 maj 2009

Maskroswok

Jag fortsätter äta ogräs. Wok är ytterligare ett utmärkt sätt att tillaga lite grövre maskrosblad. Plocka rejält med blad som inte växt nära en trafikerad väg.
Ingredienserna går naturligtvis att variera, det här är de jag tog just idag.

Maskrosblad
Gul lök
Vitlök
Färsk ingefära
Morot
Zucchini
Solrosolja
Lime
Salt
Svartpeppar
Sesamfrön

Skölj maskrosbladen väl, låt dem rinna av och hacka dem grovt. Strimla löken, skiva vitlöken, riv ingefäran. Hyvla morot och zucchini i tunna strimlor med hjälp av en potatisskalare.

Hetta upp oljan i en wok eller stor stekpanna. Lägg i löken och stek under omrörning någon minut. Tillsätt vitlök och ingefära, och 30 sekunder senare morot, zucchini och maskrosblad. Stek under konstant omrörning ett par minuter och pressa sedan ned limesaft. Salta och peppra.
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelhög värme under omrörning tills de fått färg.
Servera woken med ris, bulgur eller annat spannmål och strö över sesamfröna.

2 kommentarer:

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin