Jag har fått tag på plommontomater i miniatyrformat som är betydligt mindre än vanliga körsbärstomater. De är väldigt goda råa men blir fantastiskt söta när de rostas i ugnen några minuter. Givetvis går det bra att använda körsbärstomater istället.
Kidneybönor blev en utmärkt bas för den här salladen, men vita, svarta eller cannelini borde också passa fint.

Gul paprika
Små tomater
Olivolja
Grönkål
Kokta bönor
Torkade ekologiska aprikoser
Salladslökar
Romansallad
Basilika
Kallpressad rapsolja eller olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Sätt ugnen på 200 grader och rosta och skala paprikorna. Lägg de hela tomaterna i en annan ugnsform, stänk över lite olivolja och rosta dem i ugnen i ca 8 minuter (använder du körsbärstomater av standardstorlek bör de halveras). Skär bort stjälkarna från grönkålen, strimla bladen grovt och ångkoka dem. Strimla aprikoserna, skiva löken, riv salladsbladen i bitar och hacka basilikan. Blanda olja, vinäger och salt, lägg alla ingredienser i en stor skål, häll på dressingen och blanda försiktigt. Låt stå i kylen en stund före servering.
vad gott det låter med aprikoser i salladen! Det måste jag prova, fast jag får hålla dom ifrån min karl, han är grymmt allergisk mot aprikos:P
SvaraRaderaAprikoser är otroligt gott såväl i sallader som varmrätter, frukost, desserter...
SvaraRaderaMen se till att de är ekologiska! Förutom att de inte är besprutade är det också enormt mycket godare än de övriga.
Där har du ju dina ekologiska ja! Ser helt underbart gott ut! Färggrannt och fräscht!
SvaraRadera