onsdag 18 juni 2008

Spenat- och melonpasta

Det här ser kanske ut som en ovanligt märklig smakkombination, till och med för mig, men den blev alldeles utmärkt! Jag utgick från att använda fryst spenat och funderade på vad jag skulle ha till den, och kom på att jag hade en halv melon som borde ätas upp. Så då fick den såklart vara med i den här rätten. Smakerna avrundas med lite kardemumma.


Pasta

Olivolja
1 liten röd lök
2 färska vitlöksklyftor
Fryst hackad spenat
Torkad timjan
½ honungsmelon
En aning mald kardemumma

Koka pastan.
Värm oljan på medelvärme. Finstrimla löken och finhacka vitlöken och fräs dem i oljan. Lägg i spenaten och låt den tina. Den ska gärna vara ganska krämig. Smula ned timjan i spenaten. Kärna ur melonen, gröp ur fruktköttet och blanda ned den i kastrullen tillsammans med kardemumma. Blanda och låt stå någon minut så lite fruktsaft kokar in.

1 kommentar:

  1. Helt fantastiskt! Det är som att titta och läsa om min egen mat här. Jag har bloggat i drygt ett år och inte stött på detta tidigare :) Tur att du lämnade en kommentar hos mig.
    Dock har jag inte, som du, varit vegetarian/vegan sedan födseln, utan bara de senaste 6-7 åren. Har ambitionen att i bland laga "roligare" mat men det slutar ju allt som oftast precis så som jag ser här - fullkornspasta med någon variant av grönsaksröra på toppen. Såklart hur gott som helst, men inte alltid lika kulinariskt och lockande för ögat. Handlar också råvaror och övriga ingredienser och så får det bli var det blir hemma.
    Minsann om jag inte har både hackad spenat i frysen och en halv melon i kylen - då vet jag ju vad det blir för mat i morgon. Tack för tipset!

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin