onsdag 19 maj 2010

Färskpotatissallad med rostad paprika och kirskålsvinägrett

En del trädgårdsodlare tycker att "ogräs" som kirskål och maskros är deras värsta fiender. Jag tycker tvärtom. Båda är nämligen väldigt goda att äta! Maskros har jag ju använt i en hel del recept, och här är ett med kirskål.
Har du ingen kirskål går det bra att istället använda löktrav, persilja och/eller andra örter. Det ger förstås en annan karaktär men blir också mycket gott.

Färskpotatis är ju som gjord för att göra sallad på, och här är min första i år.

Gula och/eller röda paprikor
Några dl färska kirskålsblad
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Små färskpotatisar
Salladslökar

Rosta paprikorna. Skär dem sedan i ganska små bitar.
Sköllj kirskålen noga och ångkoka den ca 5 minuter. Låt rinna av. Lägg sedan bladen i en matberedare tillsammans med lite vatten och eventuellt lite pressad vitlök. Mixa till en grov puré. Tillsätt olja och vinäger, mixa till önskad konsistens, och salta och peppra.
Koka potatisarna och låt dem rinna av. Skär potatisarna i två eller fyra delar medan de ännu är varma. Strimla hela salladslökarna, både den gröna och den vita delen. Lägg potatis och lök i en skål tillsammans med paprikabitarna och blanda med vinägretten.
Låt stå en stund före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin