måndag 24 maj 2010

Potatissallad med broccoli och örter

Sallader på färskpotatis är ju oerhört gott, men i den här salladen passar det ändå bättre med fasta matpotatisar. Likaså passar det bättre med gröna linser än med beluga- eller puylinser, som jag ofta annars använder i sallader.
Här är det nämligen riklig användning av örter, vitlök och vinäger som dominerar smakerna. Jag föredrar att blanda olika örter. Salvia med sin kraftfulla smak är utmärkt, liksom persilja, timjan och rosmarin.

Fasta potatisar
Gröna linser
Färsk eller fryst broccoli
Salladslökar
Blandade örter
Oliv- eller rapsolja
Vitvinsvinäger
Vitlök
Salt
Svartpeppar

Koka potatisarna och linserna separat. Skär broccolin i bitar och ångkoka dem. Skiva hela salladslökarna. Strimla örterna om de är färska. Blanda alltihop i en stor skål.
Blanda olja och vinäger och eventuella torkade örter. Hacka vitlök så fint som möjligt, tillsätt den i vinägretten och salta och peppra. Vänd ned vinägretten i salladen och låt stå en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin