torsdag 22 april 2010

Rotfruktskuber med tomat och bönor

Jag fick häromveckan tag på en stor burk med en mycket god, okryddad tomatpuré som jag har använt flitigt sedan dess. Här får den en framträdande plats som smaksättare och förvandlar vad som skulle kunnat vara en enkel, vardaglig rätt till något delikat! Det är viktigt att ta rikliga mängder av såväl purén som persiljan.

Olivolja
Gul lök
Morötter
Kålrot
Vitlök
Okryddad tomatpuré
Salt
Svartpeppar
Kokta små vita bönor
Färsk persilja
Nypressad citronsaft

Värm oljan i en gryta på medelvärme. Finhacka löken och sautera den under lock några minuter. Skala och skär morötter och en bit kålrot i ca 5 mm små tärningar. Blanda ned dem och finhackad vitlök, lägg på locket igen och fortsätt sautera 7-8 minuter till så att rotfrukterna börjar mjukna. Rör om då och då. Rör ned tomatpuré, salt och peppar och låt puttra några minuter till. Blanda ned bönor och grovhackad persilja, låt allt bli genomvarmt och smaka av med lite citronsaft.
Servera med bulgur eller pasta.

2 kommentarer:

  1. Woah-woah! Låter galet mumma!
    Måste provas på!

    SvaraRadera
  2. Gör det! En rätt kan nästan inte bli enklare, men den är ändå fantastiskt god!

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin