Jag fick nyss en fråga om hur länge mina brödpålägg/röror håller, och eftersom det kan vara intressant för fler att få veta det kan jag berätta att de vanligtvis håller minst en vecka, förvarade i kylskåpet i en skål med plastfolie över eller i en burk med lock. Eller rättare sagt, en vecka är nog den längsta tid jag har haft ett pålägg kvar innan jag ätit upp det helt... så jag vet inte hur mycket längre tid de håller.
Påläggen innehåller olja, som har en konserverande effekt, liksom salt och eventuell citronsaft (i t ex hummus), så hur stora mängder av dessa ni använder har förstås betydelse för hållbarheten. Ett knep som ofta används för att öka hållbarheten hos diverse röror är att täcka ytan med ett tunt lager olivolja (och upprepa detta varje gång ni tagit något av den), men det påverkar förstås såväl smak som konsistens, och jag brukar inte göra så.
Tack för svaret! Jag ska göra den rostade paprikaröran med mandel redan idag:)
SvaraRadera