onsdag 1 oktober 2008

Rostade körsbärstomater

Förra veckan skördade jag de sista tomaterna från mina plantor och sedan dess har de legat på ett fat för att mogna. De flesta av dem är fortfarande gröna men tillräckligt många hade mognat för att jag skulle kunna laga denna lilla läckerhet. Efter en liten stund i ugnen blir tomaterna mjuka, nästan mosiga, och ljuvligt söta.
De passar förstås utmärkt i en buffé, men lika bra som del i en maträtt. Jag åt dem helt enkelt med pasta, broccoli och bönor.
Mörk balsamvinäger förtar såklart en del av tomaterna vackra färg, så använd gärna vit balsamico, eller uteslut vinägern.

Körsbärstomater, gärna i olika färger
Olivolja
Ev lite balsamvinäger
Vitlök
Färsk oregano och basilika
Salt
Svartpeppar

Sätt ugnen på 175 grader.
Klyv tomaterna i halvor och lägg dem i en ugnsform. Finhacka vitlök och örter och strö över dem. Salta och peppra och blanda allt med olja och ev vinäger. Låt stå i ugnen ca 10 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin