På bilden är salladen överströdd med vackra små rosa kanelbasilikablommor.

1,5 dl puylinser
10-15 små broccolibuketter
2 tsk kumminfrön
1 äpple
1 selleristjälk
2 vitlöksklyftor
Olivolja
2 salladslökar
Gröna vindruvor
Körsbärstomater
Färsk basilika och/eller persilja
Vinägrett:
Olivolja
Vinvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Börja med att vispa ihop vinägretten.
Koka linserna enligt anvisning på förpackningen och låt dem rinna av ordentligt. Ångkoka broccolin, låt även den rinna av och skär den i bitar om det behövs. Rosta kumminfröna i en torr het stekpanna.
Tärna äpplet, skiva sellerin och finhacka vitlöken, och fräs detta i olja ett par minuter.
Strimla salladslöken, halvera och kärna ur druvorna och skär tomaterna i halvor eller kvartar. Strimla örterna, blanda samtliga ingredienser i en salladsskål och häll på vinägretten och blanda varsamt.
Å vad fint! Och verkar jättegott. Är det egenodlad kanelbasilika som du lyckas få blommor på?
SvaraRaderaKul också med ett tips på hur man kan använda puylinser. Har ett recept på gång som förhoppningsvis kommer upp på bloggen inom en överskådlig framtid.
Åh! Det här vill jag prova!
SvaraRaderaKummin är en favorit och här i en sallad! Fantastiskt! Måste provas!
SvaraRaderaser gott ut! jag har hört flera som sagt att puylinser ska vara riktigt goda, men har aldrig testat själv. var köper man dom?
SvaraRaderaAnonym:
SvaraRaderanu har ju jag ingen aning om var du bor, men jag skulle tro att de finns i de flesta större matbutiker. Jag bor i Stockholm och köper mina på Goodstore och i Hötorgshallen.
Jag har massvis med recept (främst sallader) med puylinser och belugalinser, som påminner om puy men är svarta och ännu fastare i konsistensen. Kolla gärna dem också!