måndag 27 oktober 2008

Kryddig bönsallad

Den här salladen blir allra godast om bönorna kokas precis innan salladen lagas, så att de är varma när de blandas med de övriga ingredienserna. Låt den sedan gärna stå en stund innan servering så att smakerna "gifter sig".
Tyvärr har jag inget foto för min dator krånglar igen och vägrar ladda över några bilder från kameran.

Små vita bönor
Kidneybönor
Solroskärnor
Kumminfrön
Rödlök eller schalottenlök
Vitlök
Blekselleri
Kallpressad rapsolja
Ev lite smakstark olivolja
Vitvinsvinäger
Farinsocker
Torkade eller finhackade färska örter, t ex salvia och rosmarin
Mald kanel
Nymalt havssalt och svartpeppar

Koka bönorna. Rosta solroskärnorna och kummin var för sig. Finhacka lök, vitlöksklyftor och en eller två selleristjälkar. Blanda frön, socker och kryddor med rapsolja och en mindre del olivolja samt vinäger och blanda dressingen med de varma bönorna. Vänd sedan ned grönsakerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin