tisdag 3 mars 2009

Pepprig banankaka

Jag har bakat min banankaka med choklad och bär ett stort antal gånger sedan jag först publicerade receptet, den är en av mina favoritdesserter (och favoritfrukostar...). Kakan är alldeles utmärkt som den är i originalreceptet men eftersom jag sällan följer ett recept helt exakt särskilt många gånger utan ofta gärna gör små, och ibland större förändringar, för att utforska receptets möjligheter har jag förstås gjort det även med det här. För några dagar sedan kom jag på ett, åtminstone i teorin, perfekt tillägg till kakreceptet och ikväll hade jag äntligen tid att prova om min idé var lika god som jag anade. Och visst var det så!
Det som fick göra bananerna, chokladen, jordgubbarna, ingefäran och allt det andra sällskap är inget mindre än nymald svartpeppar! I lagom mängd höjer den de andra smakerna och lyser själv klart igenom men utan att ta över. Helt fantastiskt gott!!

Det uppdaterade receptet finns här!

1 kommentar:

  1. Har en liten utmaning/frågegrunk till dig i min blogg! Var en väninna som utmanade mig, nu utmanar jag dig! ;)

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin