lördag 21 mars 2009

Tomat- och citronmarinerade vita bönor

Marinerade bönor går förstås att variera i det oändliga. Här är en variant som för ovanlighets skull inte innehåller vitlök, utan istället är smaksatt med citron, tomat och örter.
Jag använde små vita bönor, men stora passar säkert lika bra.

5 dl vita bönor
2 msk kallpressad rapsolja eller olivolja
1 msk tomatpuré
Skal från ½ ekologisk citron, finrivet
2 tsk timjan
1 tsk rosmarin
Salt
Svartpeppar
Ev citronsaft

Använd helst nykokta bönor. Låt dem rinna av väl och häll upp dem i en skål.
Rör ut tomatpurén i oljan och tillsätt citronskal, timjan och rosmarin. Blanda bönorna med marinaden. Smaka av med salt, peppar och eventuellt lite nypressad citronsaft.
Låt stå några timmar innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin