torsdag 18 oktober 2012

Sparrisbroccoli och bok choy med bönor och pasta

Häromdagen fick jag i en lokal butik syn på en grönsak som jag läst om i ett antal utländska matbloggar men aldrig hittat i affären förut. Sparrisbroccoli har stjälkar lika smala som gröna sparrisar och små blombuketter, och smakar betydligt sötare än vanlig broccoli. Oerhört gott! Jag hade även köpt baby bok choy i en asiatisk butik, så jag kombinerade dem med nykokta bönor i den här enkla men mycket läckra rätten.

Sparrisbroccolin kan säkert ersättas med vanlig broccoli (helst med stjälk) men då går ni miste om den där sköna sötman.

Pasta
Olivolja
Gul lök
Vitlök
Sparrisbroccoli
Vitvinsvinäger
Baby bok choy
Kokta stora vita bönor
Färsk timjan
Citronzest
Salt

Koka pastan och låt den rinna av.
Värm olivolja på medelvärme i en kastrull. Strimla löken och låt den mjukna i oljan. Lägg i hackad vitlök och tillsätt en minut senare sparrisbroccolin, med stjälkarna skurna i 3 cm långa bitar och buketterna hela eller eventuellt halverade. Ha i en skvätt vinäger och vatten och låt puttra under lock så att broccolin blir ångad. Skiva bok choy tvärsöver och tillsätt dem efter 3-4 minuter tillsammans med bönor, strimlad timjan och citronzest. Låt det hela puttra tills broccolin är al dente. Smaka av med salt, blanda ned pastan i grönsakerna och servera varmt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin