Jag har fortfarande några kilo äpplen kvar så jag gjorde av med en del av dem i den här salsan/salladen. Matlagning kan knappast bli lättare än att skära upp några ingredienser och blanda dem med varandra, men det blir inte mindre gott för det! Vitlöken gör verkligen en stor del av smaken här, särskilt om salsan får stå till sig ett tag.
En söt äppelsort passar utmärkt här, jag använde sorten Maglamer.
Solrosfrön
Äpplen
Gul paprika
Salladslök
Vitlök
Körsbärstomater
Färsk timjan
Mald eller färsk ancho eller annan mild chili
Olivolja
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Rosta solrosfröna i en stekpanna på medelvärme tills de får färg och låt dem svalna på ett fat.
Tärna äpplen och paprika smått, skiva salladslök, finhacka vitlök, halvera tomater och strimla timjan. Finhacka chilin om du använder färsk. Lägg alltihop samt fröna i en stor skål.
Rör ihop dressingen och vänd ned den i salsan. Låt stå en stund före servering så att smakerna sätter sig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar