tisdag 27 september 2011

Veganska ballerinakakor i dubbel bemärkelse

Förra veckan startade vegansveriges flitigaste tävlingsarrangör Veganmage en kakbaktävling, och det gäller närmare bestämt hemgjorda veganska ballerinakakor. De som säljs i butik är nämligen inte veganska, trots att de mycket väl skulle kunna vara det, så ett syfte med tävlingen, förutom att få en massa kreativa tävlingsbidrag och att bagarna ska äta en massa kakor, är att visa för Göteborgskex att ballerinakakorna bör få ett nytt, veganskt recept!

Här är mitt tävlingsbidrag!


Jag tog verkligen fasta på namnet Ballerina, och kakorna pryds därför av små dansöser, målade med nougat. I den vita kakans mitt brukar det ju finnas ett hål där nougaten i mittenlagret kikar upp, men dessa hål placerades nu lite utanför mitten och i hålen finns hasselnötshalvor som utgör figurernas huvuden. Kakornas undre lager utgörs som brukligt av en kaka smak- och färgsatt med kakao, men jag ville verkligen förstärka nougatens hasselnötssmak och därför lade jag till rostade och malda hasselnötter i den bruna kakdegen. Dessutom kläddes kakornas sidor med ännu mer nougat. De vita kakorna, som annars är smaksatta med vaniljsocker, har istället fått ännu mer smak genom mitt kära rena vaniljpulver.

5 kommentarer:

  1. Så vackra:) Jag får lite associationer till hällristningar. Mycket fiffig tävling:)

    SvaraRadera
  2. Åh, vad underbart söta de blev! Helt bedårande <3

    SvaraRadera
  3. Tack! Ja, jag är väldigt nöjd med dem.

    Tävlingen avgörs genom en omröstning på söndag, så rösta gärna på dessa! :)

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin