måndag 12 september 2011

Kolonisallad

Nyligen köpte jag en mängd grönsaker från ett koloniområde på deras skördemarknad, och kombinerade en del av dem med min egen skörd. Hur enkelt som helst och hur gott som helst, och självfallet går det att använda många andra grönsaker också.
Använd gärna en långsmal potatissort så du kan skära den i tjocka skivor.

De här valde jag:
Färskpotatis
Mangold
Vaxbönor
Helt nyskördade morötter med blast
4 sorters sallat
Portlak
Gurka
Körsbärstomater
Kallpressad rapsolja
Vitvinsvinäger
Salt

Koka potatisarna och skär dem i skivor eller tärningar. Skär loss mangoldbladen från stjälkarna. Skiva stjälkarna och ånga dem ett par minuter. Strimla bladen och låt dem ånga med någon minut till, och sedan rinna av väl. Ånga vaxbönorna ca 5 minuter och låt dem rinna av. Snoppa bönorna och skär dem i 3-4 bitar. Skiva morötterna tunt och finhacka bladen (inte stjälkarna). Riv sallatsbladen i bitar och grovhacka portlak. Tärna gurkan och halvera tomaterna.
Lägg alla grönsaker i en skål. Rör ihop vinägretten, häll på den och blanda försiktigt.
Låt stå kallt en stund innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin