måndag 22 februari 2010

Pasta med gröna bönor och potatis

Det finns en klassisk pastarätt med potatis och gröna bönor, och det här är min variant av den. Jag har lagt till några ingredienser så att i mitt tycke rätten blivit ännu godare än originalet. Jag tycker det blir allra bäst om det används rikligt med örter och vitlök.
De flesta sorters pasta går bra i den här rätten, såväl långa som korta sorter.

Potatisar, av fast sort
Haricots verts
Olivolja
Gul lök
Pasta
Vitlök
Färsk eller torkad salvia
Färsk persilja
Stjälkselleri
Salt
Svartpeppar

Ånga potatisarna tills de är al dente. Låt dem svalna och skär dem sedan i tärningar. Ånga även bönorna ett par minuter, och skär dem i bitar.
Värm rikligt med olja i en stor gryta på medelvärme. Strimla löken tunt och sautera den under lock tills den just börjar brynas. Koka upp pastavattnet under tiden. Det är bra om pastan blir färdig ungefär samtidigt som grönsakerna.
Tillsätt finhackad vitlök och salvia, grovhackad persilja samt tunt skivad selleri till grytan med lök och sautera ett par minuter till. Blanda ned potatis, bönor och avrunnen pasta, salt och peppra och låt allt bli genomvarmt. Servera genast.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin