torsdag 4 september 2008

Potatissallad med grönkål och äpple

Här är ytterligare ett recept baserat på läckerheterna jag köpte på skördemarknaden.
Rätten kan ätas såväl varm som ljummen.
Jag använde söta dessertäpplen (jag vet tyvärr inte vad sorten heter) som snabbt mjuknar vid uppvärmning. Använder du fastare äpplen kan de tillsättas tilsammans med grönkålen istället för med potatisen.

Potatis
Olivolja
Purjolök
Vitlök
Färsk grönkål
Persilja
Äpplen
Kummin
Salt
Svartpeppar


Koka potatisarna, låt dem svalna och skär dem i tärningar.
Värm oljan på medelvärme i en stor stekpanna. Skiva purjon tunt och finhacka vitlöken, och fräs dem i oljan ett par minuter. Skölj grönkålen, skär bort stjälkarna och strimla bladen. Hacka persiljan. Rör ned den och kålen i pannan och låt grönkålsbladen precis börja mjukna. Tärna under tiden äpplena och blanda ned dem, potatisbitarna och kryddorna i pannan. Ta av den från värmen och servera direkt eller låt svalna innan servering.

2 kommentarer:

  1. Vad trevligt att du tittade förbi! Tack för gratulationen!

    SvaraRadera
  2. Åh, det lät gott, och jag har nog faktiskt alla ingredienser hemma. Fantastiskt!

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin