onsdag 3 september 2008

Grönkålspasta med russin och paprika

Nu när jag har färsk grönkål hemma är det här perfekt mat! Jag tycker grönkålen gör sig allra bäst när den tillagas så milt som möjligt, så här får den bara precis börja mjukna i stekpannan.
Jag har fått tag på vita paprikor, men röda går precis lika bra att använda.

Linguine eller spaghetti
Olivolja
Röd lök
Röd eller vit paprika
Vitlök
Färsk grönkål
Russin
Färsk timjan
Salt
Svartpeppar

Koka pastan.
Värm under tiden oljan i en vid stekpanna. Strimla löken och paprikan och stek dem på medelvärme ett par minuter. Tillsätt rejält med finhackad vitlök. Skölj grönkålen, skär bort stjälkarna och strimla bladen. Tillsätt dem tillsammans med russin och timjanblad. Låt pastan rinna av väl, och blanda ned den i grönsakerna när kålen börjat mjukna. Salta och peppra.

1 kommentar:

  1. Jag ääälskar grönkål! *så var det sagt*

    Sen hoppas jag få se även Vegologi på VeggieToppen, som kör sin första testvecka nu.

    http://www.veggiemind.com/veggietoppen/

    Mvh/ Jonas

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin