torsdag 14 augusti 2008

Rostad aubergine- och paprikaröra med timjan, sesam och äpple

Från början var tanken att göra baba ganoush, som är en slags puré baserad på ugnsgrillad aubergine, men eftersom jag har gott om både äpplen och paprikor hemma tog jag med några av varje, och så småningom blev det så här...

1 gul paprika
1 röd paprika
1 aubergine
En skvätt olivolja
1-2 msk sesamfrön
2 äpplen
2-3 vitlöksklyftor
Några timjankvistar
Olivolja eller kallpressad rapsolja

Sätt ugnen på grill, 225 grader. Börja med att rosta och skala paprikorna. Skär auberginen i tärningar, ca 2 cm stora, och lägg dem i en form. Häll på lite olivolja och vänd runt tärningarna så att de blir täckta av olja. Ställ in dem i ugnen under grillelementet i ca 15 minuter. Rosta under tiden sesamfröna i en torr stekpanna på hög värme. Skala äpplena och vitlöken. Lägg sesamfröna i en matberedare och mixa dem. Lägg sedan i samtliga ingredienser utom oljan och kör till en tjock puré. Fortsätt mixa och häll samtidigt i lite olja i taget tills önskad konsistens uppnås.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin