fredag 15 augusti 2008

Linssallad med rostad paprika och kanelbasilika

Ytterligare en rätt med rostade paprikor... men det är ju så gott!
Små gröna linser eller puylinser är en utmärkt bas för en lätt sallad, och passar fint tillsammans med paprikorna. Jag använde kanelbasilika från min odling, men har du inte det går det bra med andra basilikasorter.

Puylinser eller små gröna linser
Gul och röd paprika
Purjolök
Kanelbasilika

Vinägrett:
Kallpressad rapsolja
Rödvinsvinäger
En aning mald kanel
Salt
Svartpeppar

Koka linserna enligt anvisning. Rosta och skala paprikorna och skär dem i bitar. Blanda ihop dressingen under tiden. Strimla en bit purjo tunt. Lägg den ovanpå linserna i kastrullen under de sista minuterna av kokningen, men rör inte ned den i linserna. På så vis ångas purjon och därmed mildras smaken. Låt linserna och purjon svalna. Riv basilikabladen i små bitar och blanda alla ingredienser i en skål. Låt dem marinera i kylskåpet under natten.

3 kommentarer:

  1. Hej Rasmus.

    Jag vill bara göra dig uppmärksam på att in blogg är inlagd och hyllad hos oss!
    http://www.veggiemind.com/svenska-veganbloggar-frestar-bast/

    Mvh / Jonas

    SvaraRadera
  2. Jag gillar bloggen. Men saknar bilder. Vill se maten,... Ha de gott..

    SvaraRadera
  3. Javisst, bilder är förstås fint att ha, men det här receptet (och en del andra) skrev jag under en period då min dator krånglade och vägrade föra över bilder från kameran. Därav bristen på foton.

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin