onsdag 27 augusti 2008

Paltfest augusti 2008

Så var det återigen dags att ha en paltfest, och det blev det minst lika trevligt och gott som förra gången. Igår var vi inte mindre än 13 personer som deltog, så det var på vippen att vi hade för lite potatis, men paltarna räckte precis. Återigen åt jag flest, inte mindre än fyra stycken fick jag i mig, medan ingen annan åt mer än två. Då hade ändå jag och några andra ätit "förrätt" i form av pasta och morotssås någon timme tidigare, eftersom vi var hungriga och palten inte ens börjat koka. Men efter de fyra hade jag ändå inte fått nog utan det fann plats i magen för glass och (av mig) nybakad dadelkaka till dessert!

5 kommentarer:

 1. Åh så gott med palt!! ny blev jag hungrig också!!

  SvaraRadera
 2. Är det bara själva paltdegen ni äter eller har ni någon ersättning för fläsket (som ju bidrar med sälta)?

  SvaraRadera
 3. Vi har ingen fyllning utan det här är "enbart" paltsmet, alltså s k flatpalt, men den innehåller givetvis salt. Dessutom har vi en burk örtsalt på bordet så att den som vill kan öka sältan.

  SvaraRadera
 4. Kul att se att det äts Pite-palt även utanför Piteå!:)

  SvaraRadera
 5. Palt - så gott! Jag har alltid ätit min palt flat, även i min köttätande barndom - fläsk i palt är helt enkelt rätt äckligt! Tyvärr lyckas jag aldrig speciellt bra med min palt - det ska vara min pappa till det. Och eftersom det blir så sällan, så blir det riktiga högtidsstunder. Förresten - spara några till dagen efter - dom är ännu godare uppstekta (i mindre bitar)!

  SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin