torsdag 21 augusti 2008

Klyftpotatis med paprika och solroskärnor

Klyftpotatis är en riktig läckerhet när den är bra tillagad, men på det här sättet blir den ännu godare! Löken och paprikan ger sötma och solroskärnorna ger både knaprighet och en härlig rostad smak.
Ångad broccoli passar utmärkt att servera till, och kanske en enkel sallad.

Potatisar
Gul lök
Färsk timjan
Rosmarin
Kumminfrön
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Röd paprika
Solroskärnor

Sätt ugnen på 225 grader.
Skär potatisarna oskalade i klyftor. Skala löken och skär även den i klyftor, och lägg alltsamman i en ugnsfast form. Hacka timjankvistarna och strö alla kryddor över klyftorna. Häll på olivolja och rör om väl.
Ställ formen i ugnen i 20 minuter. Ta sedan ut den och blanda ned tärnad paprika och solroskärnor, och sätt in formen i ugnen i ca 10-15 minuter till.

1 kommentar:

  1. Det där var riktigt gott, även om jag inte hade färsk timjan utan fick ta torkad.

    Nu ska jag leta ett recept på pastasallad som vi kan ta med på hundtävling imorgon.
    Kram, Mamma

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin