tisdag 4 december 2012

Julkalendertips

Flera matbloggare har den fina vanan att under december göra blogg-julkalendrar med dagliga inlägg. Jag vill rekommendera några av mina favoriter.

Vegankrubb
s kalender har inget särskilt tema, utan bjuder på många slags recept och tips.
Flickan & kakorna gjorde förra året en cupcakekalender där det bjöds på en ny sorts cupcake varje dag, och glädjande nog gör hon en sådan även i år!
Pickipicki har sin traditionsenliga chokladkalender! Den är förvisso inte vegansk, men vem kan motstå choklad? De flesta recepten går säkert utmärkt att veganisera.
Min syster och svåger har startat en kalender som är något av motsatsen till Vegologi. Medan jag lagar allt veganskt från grunden innehåller alla deras recept i Skumma tomtar en och samma färdigköpta produkt, nämligen skumtomtar. Men om någon vill ta sig an en utmaning och veganisera deras påhitt så kanske tomtarna kan ersättas med veganska marshmallows.Vilka matjulkalendrar rekommenderar ni?

3 kommentarer:

 1. Jag rekommenderar min egen matadventskalender : ) Där lägger jag upp recept och tips på lite allt möjligt varje dag fram till jul, både bakat och lagat. Allt är vegetariskt, och en hel del veganskt. Titta gärna förbi!

  SvaraRadera
 2. Tack för att du tipsar om pickis chokladkalender! När kommer grönkålskalendern? Nästa år? :-D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, du får se grönkålsveckomatsedeln som en försmak! Jag har ju ca 30 grönkålsrecept så det går att täcka in en hel månad, så du kan ju ta ett per dag!

   Radera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin