torsdag 13 december 2012

Grönkålscurry med kokosmjölk och kikärtor

Dagens grönkålsskapelse är som så ofta en improvisation. Jag hade en halv burk kokosmjölk som borde användas och som blev utgångspunkten för den här rätten. Att grönkål skulle ingå var förstås en självklarhet...


Neutral olja
Korianderfrön
Gurkmeja
Svartpeppar
Valfri chili, mald eller i flagor, eller färsk
Vitlök
Färsk ingefära
Purjolök, endast den vita delen
Färsk grönkål
Röd paprika
Kokta kikärtor
Sultanrussin
Kokosmjölk
Kokosflingor

Värm oljan i en kastrull på medelvärme. Mortla korianderfröna och fräs dem, gurkmeja, nymald peppar och eventuell mald/flagad chili i någon minut. Tillsätt finhackad vitlök och finriven ingefära samt eventuell finhackad färsk chili, och en halv minut senare strimlad purjolök och stek någon minut. Lägg i strimlad grönkål, tärnad paprika, kikärtor och russin och rör ned kokosmjölken. Låt koka under lock tills såsen tjocknat och är krämig och grönkålen är al dente. Rör ned kokosflingorna några minuter innan rätten är klar. Servera med ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin