tisdag 11 september 2012

Stekt grönkål med kummin och vitlök

Jag har äntligen fått tag på höstens första grönkål för min del! Givetvis lagade jag en rätt där den får stå helt i centrum, smaksatt med vitlök och kumminfrön.
Kummin är ju en ganska vanlig krydda till vitkål men jag tycker den passar ännu bättre till grönkål (och allra bäst till potatis).
Jag åt rätten varm med fullkornspasta, men den kan också serveras ljummen på en buffé.

Kallpressad rapsolja eller olivolja
Gul lök
Färsk grönkål
Vitlök
Kumminfrön
Salt

Värm oljan i en stekpanna på medelsvag värme. Strimla löken och stek den tills den börjar mjukna, ca 10 minuter. Strimla under tiden grönkålen grovt och ånga den två minuter, bara så att den mjuknar lite. Låt den rinna av väl.
Finhacka några vitlöksklyftor och rör ned dem och kumminfröna i stekpannan. Lägg till grönkålen efter en minut, salta och låt det hela stekas tills kålen är al dente. Rör om då och då så att det inte bränns.

4 kommentarer:

 1. Låter gott! Var fick du tag på grönkålen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag köpte den på en koloniodlingsmarknad. Dessvärre fanns bara en enda planta, så den är redan slut... (förutom stammen som jag faktiskt fick med. Jag ska prova att juica den!)

   Radera
 2. Låter gott. Själv gjorde jag din grönkålshoummus för första gången. Den är riktigt god-åt den med en lemon masala burger och fullkornscouscous. Imorgon blir den frukost:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Den är ungefär världens bästa grönkålsfrukost! :)

   Radera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin