tisdag 1 maj 2012

Stekt potatispytt med örter och hasselnötter

Oftast är jag ganska varsam när jag steker grönsaker men ibland är det gott när de är hårt stekta. I den här pytten blir de brynta innan de smaksätts med massvis med färska örter samt rostade hasselnötter. Idag använde jag bland annat årets första gräslöksskörd.

Hasselnötter
Jordnötsolja
Gul lök
Morot
Kokta potatisar av fast sort
Vitlök
Salt
Nymald svartpeppar
Äppelcidervinäger
Färska örter, t ex persilja, gräslök, timjan, kryddkrasse, portlak, rucola

Rosta hasselnötterna i en vid kastrull eller stekpanna på medelhög värme. Låt dem svalna på ett fat. Häll ganska mycket olja i pannan och låt den hettas upp. Strimla löken grovt och tärna morötterna och stek dem på medelhög värme tills de börjar bli brynta. Rör ned tärnade potatisar och grovt hackad vitlök (gärna ganska mycket). Smaksätt med salt och rejält med nymald svartpeppar och stek tills även potatisen bryns. Häll i en skvätt vinäger och låt den koka in. Dra stekpannan från värmen och vänd ned strimlade örter och hackade nötter.
Servera med bulgur.

1 kommentar:

  1. Det har du rätt i. Gillar också att steka grönsaker hårt ibland. Fast kanske allra godast just med kokt potatis eller möjligtvis annan kokt rotsak. Olja och massor av goda kryddor (rostade och malda i förväg)

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin