torsdag 26 april 2012

Bokrekommendation

En a mina absoluta favoritbloggar sedan länge är Tapetorkestern. Det är ingen matblogg men har ändå en hel del med veganism att göra. Den dryper av sarkastiska och syrliga texter om köttätare, arbetslöshet och andra högst onödiga fenomen, och där finns också en hel del teckningar (ofta oerhört charmiga streckgubbar gjorda i paint) som i en enda, vanligtvis kort och mycket sarkastisk mening lyckas uttrycka precis vad jag och säkerligen många andra ofta känner i "diskussioner" med exempelvis köttätare.
Nu har personen bakom denna briljanta formuleringskonst, Lotta Ekström, äntligen publicerat en mängd av sina alster (både paintfigurer och egensinniga handtecknade karaktärer) i en bok! Den heter Skönheten sitter på insidan och vägrar komma ut, en mycket ekströmsk titel, och finns att köpa från alla stora svenska nätbokhandlar. Gör det nu innan den säljs slut! Boken trycktes bara i ett par hundra exemplar, och de flesta har redan sålts.

2 kommentarer:

 1. Kom till Göteborg och öppna en veg.butik. SNÄLLA!!!! I Stockholm finns Goodstore. I Malmö finns Astrid och aporna. Här? Lite enstaka produkter utspridda lite här och lite där och där man tror det ska finnas ett bra utbud så är det tvärstopp. Det finns även utrymme för att starta en mysig veg.restaurang med trevlig personal som inte ignorerar sina kunder, som har koll på vad de har på menyn och vars mat inte ser ut som gegga uppslafsat på en tallrik. Det öppnade en allergibutik här för ett kort tag sedan med en dam som ägare... Hon är oerhört påflugen, ska tala om exakt vilka produkter hon har provsmakat (när man hört det för 30 gången blir man rätt trött på det) och lokalen pytteliten och sortimentet också (jag trodde det skulle vara väldigt mycket mer välsorterat då det lät som det på internet där det stod om butiken.......

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att starta just en butik är tyvärr något jag inte har i sikte, fast jag förstår verkligen att behovet finns i Göteborg. Dessutom trivs jag fint här i Stockholm. Jag minns själv hur det var innan Goodstore öppnade och jag tvingades leta i vanliga livsmedelsbutiker och enstaka hälsokoster för att hitta vegoprodukter.
   Om du inte redan gjort det föreslår jag att du kollar in http://vegangoteborg.se/ för restaurangtips samt forumet på http://vegan.nu där det brukar finnas många tips om butiker och annat.
   Jag rekommenderar givetvis även veganistan.se som kommer lanseras i sommar och vara en detaljerad, rikstäckande guide till veganvänliga matställen och butiker.

   Radera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin