torsdag 11 juni 2009

Potatissallad med mangold och tomater

Det här känns som en riktigt somrig sallad, och ännu bättre kommer den säkert bli när den lagas på färskpotatis och mina egenskördade tomater och örter...

Fast potatis, gärna färsk
Röd lök
Vitlök
Mangold
Tomater, gärna i flera färger och storlekar
Färsk basilika och timjan
Kallpressad rapsolja eller olivolja
Rödvinsvinäger
Salt
Svartpeppar

Koka potatisarna, låt dem svalna och skär dem i bitar.
Strimla löken och fräs dem i olja på medelvärme. Tillsätt finhackad vitlök efter några minuter. Fräs tills löken mjuknat något.
Skär loss mangoldbladen från stjälkarna och lägg bladen åt sidan så länge. Skiva stjälkarna och ångkoka dem ett par minuter. Skölj och strimla bladen och tillsätt dem. Låt dem ångas en minut och låt dem sedan rinna av. Skär tomaterna i klyftor eller skivor, beroende på storlek. Lägg alltsammans samt örterna i en stor skål. Rör ihop vinägretten och blanda försiktigt ned den i salladen. Låt stå en stund innan servering.

1 kommentar:

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin