fredag 30 mars 2012

Bönsallad med avocado och cocktailtomater

Här kommer det andra receptet som jag lagade på matbloggarbrunchen hos Pickipicki-Tina i lördags. Även detta var en improvisation. Jag ville använda bönor, och när jag hittade en kruka fin romansallat, några avocado och en förpackning  små tomater av olika sorter skapade rätten i stort sett sig själv. Så här vacker och färgsprakande blev den!


Kokta bönor (jag använde kidney och stora vita, även borlotti passar utmärkt)
Romansallat 
Körsbärs/cocktailtomater, gärna flera sorter och färger
Avocado

Olivolja
Äppelcidervinäger
Nypressad citron
Pressad vitlök
Salt
Timjan
Rosmarin

Börja med att göra dressingen. Mortla örterna om de är torkade eller finhacka dem om de är färska. Blanda allt i en stor skål.
Skölj bönorna noga om de är på tetra/burk. Riv sallaten i stora bitar. Halvera tomaterna. Skala, halvera och skiva avocado. Lägg alltsammans i skålen med dressingen och blanda varsamt.


Förresten, på söndag 1/4 fyller Vegologi 4 år! Har ni några förslag, tips eller idéer på  hur det absolut bör firas? Skriv i kommentarsfältet, på twitter eller facebook!

4 kommentarer:

  1. Fint och gott! Och lite likt det jag lagt upp tidigare som Veckans Sallad. :) Lär bli än mer sånt framöver.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den var än mer färgstark än vad som egentligen framgår på bilden, och fantastiskt god, trots att det med mina mått mätt var extremt få ingredienser.

      Radera
    2. Mitt tips är att köra med vattenkokaren när du sköljer bönorna-går snabbt och blir det:)

      Radera
  2. Vackert!

    Varför inte fira jubileet med en läsartävling av valfritt slag?

    Loba

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin