onsdag 29 september 2010

Puylinssallad med mangold och hasselnötter

Den här rätten började med att jag ville laga en sallad på puylinser, utan att veta vad som mer skulle ingå, men som vanligt skötte mina impulser om den biten... Rostade hasselnötter står för knaprighet, gurka och citron för syrlighet, och mangoldblad och morötter sätter färg på det hela.

Puylinser
Mangoldblad
Morötter
Gurka
Vitlök
Schalottenlökar
Färsk rosmarin och dill
Hasselnötter
Olivolja
Citronsaft
Salt

Koka linserna i dubbel mängd vatten ca 25 minuter. Skölj och strimla mangoldbladen tunt och blanda ned dem i linserna när några minuter återstår av koktiden.
Förbered grönsakerna medan linserna kokar. Skala och skär morötter och gurka i små tärningar och finhacka vitlök och schalottenlök.Finhacka örterna. Blanda grönsaker och örter med linserna i en skål. Rör ihop dressingen och blanda ned dem medan linserna är varma.
Rosta nötterna i en torr stekpanna på medelvärme medan linserna kokar. Grovhacka dem och vänd ned dem i salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin