onsdag 15 september 2010

Tomatsallad med mangold och vitlök

Här är en av många tomatsallader jag har ätit på sistone. 8 sorters tomater blev det den här gången; röda, lila, gröna (som är fullmogna), orange och gula. Jag lade till potatisskivor, mangoldblad och gurka, och tog rejält med vitlök.

Mangoldblad
Tomater (gärna olika sorter)
Kokta kalla potatisar (gärna färskpotatis)
Gurka
Vitlök
Olivolja
Vitvinsvinäger
Salt

Skär loss mangoldbladen från stjälkarna och skölj bladen. Ångkoka dem ett par minuter och låt dem rinna av och svalna. Krama ur vattnet och strimla bladen.
Skiva tomater och potatisar. Skala gurkan, klyv den på längden och skiva den. Hacka vitlöken så fint som möjligt. Lägg allt i en skål, häll på vinägretten och blanda försiktigt. Låt salladen stå i rumstemperatur ett tag innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin