fredagen den 21:e augusti 2009

Grön bönsallad med hasselnötter, tomater och rostad paprika

Det här är en helt fantastisk sallad! En perfekt blandning av mjuka grönsaker och knapriga nötter, syrliga och rostade smaker, och med ljuvliga basilikablommor!
I min odling skördade jag söta små tomater av flera olika sorter, samt sparrissallat och blommor från kanelbasilika. Nötterna och bönorna är en underbar kombination, och de övriga ingredienserna gör den ännu bättre!

Röd och eller orange paprika
Haricots verts
Hasselnötter
Små tomater
Kallpressad rapsolja
Citronzest (finrivet citronskal)
Salt
Svartpeppar
Basilika (helst blommor, men annars går blad bra. Kanelbasilika passar utmärkt!)
Sparrissallat

Rosta och skala paprikorna och skär dem i bitar. Ångkoka bönorna så de blir al dente men inte för mjuka. Rosta nötterna i en torr stekpanna och grovhacka dem. Halvera tomaterna.
Blanda olja, citronzest och lite salt och nymald peppar, och blanda dressingen med salladen (inklusive strimlade basilikablad om sådana används) i en skål. Låt marinera en stund. Blanda vid servering ned rivna sallatsblad och strö över basilikablommorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin