tisdag 8 mars 2011

Pasta med stekt lök, gröna bönor och hasselnötter

Idag hade jag ingen större lust att laga middag, men när jag väl börjat med det lossnade inspirationstorkan lyckligtvis. Det här är en väldigt enkel men mycket god rätt med utmärkta smakkombinationer.
Salvia med sin ganska kraftfulla smak passar perfekt i stekta rätter, och nötterna ger en kontrast både i smak och konsistens.

Olivolja
Gula lökar
Palsternacka
Salvia
Salt
Svartpeppar
Pasta
Gröna bönor
Hasselnötter

Värm rikligt med olivolja i en vid kastrull eller stekpanna på medelvärme. Halvera och strimla lökarna tunt och stek dem mjuka. Skala och skär palsternackan i tunna strimlor, liksom salvian. Rör ned dem, salta och peppra  ganska generöst och låt puttra tills löken och palsternackan får lite färg. 
Koka pastan under tiden. Skär bönorna i bitar och låt dem koka med under de sista minuterna.
Värm en torr stekpanna på medelvärme och rosta hasselnötterna under omrörning. Krossa dem grovt.
Låt pastan och bönorna rinna av och blanda sedan ned dem och nötterna i det stekta och låt allt bli genomvarmt.


3 kommentarer:

  1. Åh, men det är en så tråkig tid nu! Jag har verkligen noll inspiration. Kokade bönor som jag lät mögla i kylen, har köpt vegoburgare, sojakorv och ogod fuskbacon. Jag skäms verkligen för det men jag orkar inte fixa och dona med maten nu. Konstigt nog är jag ju förstås lika hungrig som vanligt ;)
    Mycket gröna bönor blir det också

    Men du, den kommer tillbaka. Inspirationen. När det är motigt brukar jag tänka att jag ska fixa ett inlägg i veckan. Så har jag tid på mig att skriva, fixa bilder osv. När det fungerar brukar det ett eller flera till av bara farten :)

    SvaraRadera
  2. Du är alltid en inspiration. Ska det vara färsk eller torkad salvia?

    SvaraRadera
  3. Åsa: det är nog bra att ha en sån målsättning! Du har ju så många inlägg på gång också, så du har ju alltid nåt du kan pyssla med.

    Anna: oj tack, så fint sagt! Det värmer! Färsk salvia är att föredra men torkad går också fint.

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin