lördag 4 juli 2009

Pasta med morot, aprikos och rosmarin

Jag använder ju mer än gärna frukter i min matlagning. Torkade aprikoser förekommer ofta, men även färska aprikoser är riktigt läckra i maträtter. De passar utmärkt tillsammans med morot och rosmarin, och jag lade till solroskärnor för att få knaprighet och nötig smak. Det hela avrundades med en aning citron.
Mängderna räcker till en stor portion.

Pasta
Solroskärnor
Olivolja
1 medelstor morot
7-8 cm zucchini
12 rosmarinblad
1 tsk råsocker
Salt
Svartpeppar
3 färska aprikoser
1 tsk färsk citronsaft

Koka pastan. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna på medelvärme tills de fått färg. Häll över dem på ett fat och ställ den åt sidan.
Värm oljan på medelsvag värme i en kastrull. Riv morot och zucchini fint och finhacka rosmarin. Lägg det i kastrullen och smaksätt med råsocker och en liten aning salt och peppar. Låt det steka några minuter. Skölj, halvera och kärna ut aprikoserna och skär dem i tunna klyftor. Tillsätt dem till grönsakerna och stek tills fruktbitarna mjuknat något. Rör om några gånger under tiden. Smaka av med citronsaft och servera med pastan och solroskärnorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin