måndag 16 maj 2016

Potatissallad med ogräsdressing

Igår hade jag knytkalas här hemma med ett gäng vänner, och mitt bidrag till matbordet blev en potatissallad. För att göra dressingen använde jag mig av olika slags gröna blad som jag hade till hands, det blev dels morotsblast och persilja från kylen och dels maskrosblad och löktrav som jag plockade precis utanför huset. Även många andra slags blad och späda stjälkar skulle givetvis passar bra, detta var de jag hade tillgång till just då.
Jag lade till gurka i salladen, men fler grönsaker som paprika, zucchini med flera skulle också passa.


Potatis av fast sort
Maskrosblad
Löktrav
Persilja, både blad och stjälkar
Morotsblast, endast bladen
Vitvinsvinäger
Salt
Olivolja

Koka potatisarna tills de är mjuka men inte sönderkokta. Låt dem rinna av väl, skala dem och skär dem i stora bitar.
Gör dressingen medan potatisen kokar. Skölj alla blad väl. Skär maskrosbladen i stora bitar och blanchera eller ånga dem en minut om bladen är stora. Späda blad kan användas råa. Skär löktrav och persilja i bitar. Lägg alla blad och stjälkar samt lite vatten i en matberedare och kör till en slät sås. Mixa hastigt ner vinäger och salt och späd med mer vatten om såsen är för tjock. Rör ner olivoljan.
Lägg de varma potatisbitarna och eventuella grönsaker skurna i bitar i en bunke, häll på såsen och vänd försiktigt runt så att det finns sås på alla bitar. Servera salladen rumstempererad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin