måndag 9 maj 2016

Persilja- och löktravspesto

En av mina favoritprimörer under våren är löktrav. Den anses ofta vara ett ogräs eftersom den lätt växer bland annat i rabatter, men jag är glad att jag har tillgång till många plantor. Bladen har nämligen en mild lök/vitlökssmak! Jag brukar plocka dem nästan dagligen och strimla råa blad i diverse olika rätter (bladen blir lätt beska om de värms upp, så de är godast råa) men igår gjorde jag en pesto. Jag har även en väldigt stor påse persilja hemma så jag kombinerade dem med rostade solrosfrön för att få en nötig smak och lite kornig konsistens. Det blev makalöst gott tillsammans med pasta och diverse små tomater som jag köpte hos en torghandlare.


Solrosfrön
Löktrav
Persilja
Salt
Svartpeppar
Olivolja

Rosta solrosfröna i en torr stekpanna på medelvärme tills de får färg. Skölj och strimla löktravsbladen och persiljan, både blad och tunna stjälkar. Lätt alltihop med en matberedare tillsammans med en skvätt vatten och kör tills det bildats en tjock sås. Salta och peppra och rör ned olivolja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin