onsdag 19 juni 2013

Färskpotatissallad med avokadodressing

Sommar innebär färskpotatis och färskpotatis innebär sallad. Jag hade några fullmogna avokado hemma och istället för att göra guacamole utelämnade jag kryddorna och förvandlade frukterna till en ljuvlig, krämig dressing till potatisarna. Det hela smaksätts med massor av färsk dill.
Det är verkligen värt att använda färsk vitlök istället för vanlig, den milda smaken är perfekt här.

Färskpotatisar
Avokado
Salladslök
Vitlök, helst färsk
Kallpressad rapsolja
Nypressad citronjuice
Salt
Dill

Koka potatisarna, låt dem rinna av och skär dem i bitar. Gröp ur avokadorna och mosa fruktköttet i en skål. Tillsätt fint skivade salladslökar, finhackad vitlök (en hel del om den är färsk, betydligt mindre om den är lagrad), olja, citron, salt och massvis med finskuren dill. Rör ihop alltsammans till en krämig dressing och vänd ned potatisarna. Servera genast eller låt salladen stå svalt, men servera rumstempererad.

Perfekt på midsommarbuffén!
Kolla gärna också in andra Vegologi-recept som lämpar sig för midsommarbordet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin