onsdag 8 augusti 2012

Pastasallad med vaxbönor och mangold

I den här improviserade salladen tog jag vara på några av sensommarens allra godaste råvaror, nämligen mangold och vaxbönor. Båda två passar utmärkt tillsammans med milda smaker, och vitlök och citron bör inte bli alltför dominanta.

Pasta
Vaxbönor
Mangold, gärna i flera färger
Solrosfrön
Salladslökar
Persilja
Olika sorters sallat
Olivolja
Nypressad citron
Salt
Vitlök

Koka pastan.
Snoppa bönorna och skär dem i stora bitar. Ångkoka dem i ca 5 minuter. Skär under tiden mangoldstjälkarna i bitar och ånga dem någon minut. Strimla bladen och låt dem ånga med ett par minuter. Rosta solrosfröna i en torr stekpanna tills de får färg.
Skiva salladslökarna och grovhacka persiljan. Riv sallatsbladen i bitar. Rör ihop olivolja, citron, salt och pressad vitlök. Lägg pastan, grönsakerna och solrosfröna i en stor skål, häll på dressingen och blanda allt.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Tack för kommentaren på min blogg. Skulle jättegärna vilja ha recept. Är så glad att jag hittade hit - vill så gärna äta mer vegetariskt, men är jättedålig att komma på vad jag ska göra. Kommer att läsa recepten här med stort nöje :)

    Solsken
    //Linda

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin