fredag 18 februari 2011

Morotskaks-smoothie

Otroligt vad längesen det är sedan jag skrev, vilket beror på att jag har haft den värsta inspirationsbrist på varit med om på åratal. Hoppas verkligen den försvinner snart!

Jag har ganska gott om frukt hemma och tänkte släcka törsten med en fruktsmoothie, men var samtidigt sugen på kaka. Dock hade jag ingen, så vad göra? Självklart blev lösningen att blanda i morot i smoothien och smaksätta den som en morotskaka! Lika enkelt som gott!

Ca 5 dl: 
1 stor banan
1 apelsin
1 syrligt äpple
Lite sojamjölk
1 morot
Mald kanel, kardemumma och ingefära
En aning nyriven muskot
Ev farinsocker

Skala frukterna och skär dem i stora bitar. Mixa dem med en skvätt sojamjölk eller vatten i en mixer så det blir slätt. Skala och finriv moroten och tillsätt den, kryddorna och eventuellt socker, och mixa slätt igen.

5 kommentarer:

  1. Hej Rasmus! Trevlig och inspirerande blogg! Snart är det påsk och vi på Vegetarisk Vardag tänkte sätta ihop en fullständigt hönsfjädrad och äggstra festsprakande påskbordspost med tips från flera gröna bloggare där ute. Vill du vara med? Hör av dig med ett av dina bästa påskrecept till pask@vegetariskvardag.se (självklart creddar vi och länkar till din blogg under receptet). Trevlig vår!

    SvaraRadera
  2. Intressant, mycket har jag haft i mina smottisar, men aldrig riven morot. Kanske på tiden? :-)

    SvaraRadera
  3. Tina: Ja det är klart du ska testa! :)
    Det blev faktiskt nästan som kaka, fast i flytande form och inte lika sött.

    SvaraRadera
  4. Så himla gott blev det! Fast jag hade bara en banan, liten riven morot, halv cm ingefära och kanel. Den här bloggen ska jag nog besöka igen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kul att du gillar det, och välkommen tillbaka!

      Radera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin