söndag 15 februari 2009

Broccoli- och apelsinsallad med timjan och bönor

Det här är en enkel sallad med intressanta smakkontraster. Samtliga ingredienser har sin egen karaktär och samspelar mycket väl med varandra.
Bönorna kan ersättas med puylinser.
Salladen kan serveras såväl varm som rumstempererad, och med eller utan dressing.

Färsk broccoli
Olivolja
Röd lök
Ekologisk apelsin
Kokta svarta bönor
Timjan
Salt
(Eventuellt mer olivolja samt nypressad apelsinsaft)

Skär broccolin i bitar, ångkoka dem och låt dem rinna av väl.
Strimla löken tunt och stek den i oljan på låg värme tills löken börjar karamelliseras. Riv apelsinskalet, gärna i långa strimlor med ett zestjärn. Blanda alla ingredienser med löken och låt stå på värmen någon minut till så att allt blir genomvarmt.
Servera eventuellt med en dressing på olja och apelsinsaft.

2 kommentarer:

  1. Hej hej!
    Ja jag vet inte riktigt hur korrekt det är. men jag tror det funkar skapligt. Bättre än att inte förstå något alls i alla fall.
    Det är googles översättare och jag fattar inte varför den inte finns bland bloggens gadgetar.
    Här är adressen:
    http://translate.google.com/translate_tools

    SvaraRadera
  2. Ingen orsak. Roligt att kunna hjälpa till. :)

    SvaraRadera

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin