tisdag 9 december 2014

Julklappstips!

Om två veckor är det jul, och om ni vill ge bort julklappar har jag några djurvänliga tips.
Det första är givetvis boken Glass åt alla! som jag skrivit i samarbete med fyra andra av landets bästa receptskapare. Den är den enda svenska veganska glassboken och innehåller inte mindre än 70 recept på allt från baklavaglass till grönkålsglass. I högerspalten finns länkar till bokens återförsäljare.
Glass åt alla! är utgiven av Djurens Rätt och allt överskott går till deras viktiga arbete, så köper du boken gör du gott i dubbel bemärkelse!



En annan ypperlig julklapp är att ge bort ett medlemskap eller en donation till en eller flera organisationer. Jag själv fick ett medlemskap i just Djurens Rätt i julklapp på 90-talet och är medlem sedan dess. Det medlemskapet, och den ingående medlemstidningen, bidrog i hög grad till att jag fick upp ögonen för djurrätt och sedermera blev vegan. Djurens Rätt har en julkampanj där du får en fin premie om du ger bort ett medlemskap.
Det finns förstås även andra viktiga organisationer, varav många arbetar ideellt och är beroende av ekonomiskt stöd. Gotlands djurfristad är en sådan, Djurrättsalliansen en annan, och det finns en mängd hundhem och katthem runt om i landet.


Men eftersom jag är matnörd tycker jag självfallet också att ätbara julklappar är bra. Några förslag är hela kryddor, choklader, vinägrar och oljor, givetvis av hög kvalitet. Delikatessbutiker och specialiserade choklad- och kryddbutiker (både på nätet och fysiska butiker) har betydligt bättre utbud än dagligvaruhandeln, även om vissa guldkorn finns också i en del livsmedelsbutiker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin