torsdag 20 mars 2014

Var tionde svensk är vego!

Idag presenterades en alldeles nygjord undersökning som Demoskop gjort på uppdrag av Djurens Rätt, som visar att 4% av de tillfrågade är veganer och 6 % vegetarianer, totalt alltså var tionde svensk! Det är en kraftig ökning jämfört med den förra undersökningen, gjord 2009, då det var totalt 6%, och andelen veganer har fördubblats.

Det visas också att andelen som är vego är lika stor bland kvinnor och män, och att nästan lika många som bor på landsbygden väljer att inte äta djur som de som bor i storstäder. Det är i städer som andelen veg*ner har ökat medan den är oförändrad i övriga landet.

37% av de som inte är vego  uppger att deras intresse för vegetariskt har ökat under det senaste året. Ytterligare en mycket intressant siffra är svaren på frågan om vad som skulle kunna få de som inte är vego att äta mer vegetariskt i framtiden. Där svarar 42% att ökad tillgång på vegetariskt i butiker och på restauranger skulle vara ett "mycket starkt" eller "ganska starkt" skäl.
Det är ju just detta jag arbetar med som matkonsult, att föreläsa och utbilda framför allt restauranger, caféer, hotell/konferens och andra matställen i vad veganskt innebär och varför de bör ha vegorätter på menyn. Nu finns dessa pinfärska siffror att hänvisa till, som visar att veganismen går framåt i Sverige! På min webbplats Vegologi.se finns flyers som ni kan skriva ut och ta med er när ni går ut och äter, och ge till de ställen som inte har kunskap om att laga veganskt. Föreslå att de anlitar mig så får de en grundlig utbildning i det, och slipper gå miste om denna stora och växande kundgrupp som vi veganer är!

Veganskt är framtiden, men också nutiden!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin