torsdag 17 oktober 2013

Guide - här kan du köpa grönkål

Det verkar som att många livsmedelsbutiker äntligen har insett att grönkål och varianterna svartkål och purpurkål är världens bästa grönsaker! Hittills i höst har jag sett grönkål betydligt tidigare och i fler butiker än tidigare år, och svartkål och purpurkål, som jag aldrig förut sett i butiker, finns nu i vissa butiker hos de stora kedjorna! Men för att butikerna ska se att dessa är efterfrågade varor måste de förstås köpas. Därför, och för att fler kunder ska kunna hitta det gröna/svarta/lila guldet har jag på Vegologis facebook-sida bett mina läsare att tipsa om vilka butiker i deras närhet som säljer det. Gå gärna in där och lägg till dina tips så kan fler personer över hela landet få tillgång till dessa fantastiska råvaror!

Jag kontaktade Axfood, som äger bl a Hemköp efter att jag på mitt lokala Hemköp sett både förpackad grönkål och svartkål, vilket de inte haft tidigare år, och de låter meddela att det finns stor chans att butikerna tar in dessa i sortimentet om någon kund efterfrågar det. Så om era lokala butiker inte redan har dem inne, prata med de avdelningsansvariga och be dem ta hem dem!


Uppdatering i april 2014:

När jag skrev inlägget här ovanför hade jag ingen aning om att grönkålens genombrott i Sverige verkligen hade börjat på allvar! Nu är det alltså i slutet av april och jag har kunnat köpa grönkål i butiker i nio (!) månader, ända sedan augusti i fjol. Även svartkål finns fortfarande i vissa butiker.
Det märks att intresset hos konsumenterna fortfarande är enormt. Just det här inlägget får fortfarande ett antal besökare varje dag och mina grönkålsrecept har varit bland de som blivit allra mest lästa ända sedan i höstas.


Uppdatering, oktober 2014:

Detta inlägg har fortfarande haft läsare dagligen, även under sommaren. Ni kan tydligen inte få nog av grönkål, så jag har startat en motsvarande lista för säsongen 2014-15.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin