måndag 23 september 2013

Min bok Glass åt alla! ges ut idag!!

Har du tröttnat på att veganska köpeglassar bara finns i ett fåtal smaker? Vill du ha mer variation? Det får du nu, för idag, den 23 september 2013, inleds en ny era. Den hemlagade veganska glassens tidsålder börjar nu!


Idag ger jag i samarbete med fyra andra av landets främsta receptskapare ut Glass åt alla! som är den första svenska veganska glassboken någonsin! Den innehåller inte mindre än 70 recept på såväl de mest klassiska glassmakerna som dekadenta bakverksbaserade glassar och smakkombinationer som förmodligen aldrig förut har använts i glass.
Några exempel är baklavaglass, aprikos med karamelliserade valnötter, rostad gul paprika och torkad aprikos, chokladsorbet, vanilla brownie crumble, japansk matcha, och plommon med kardemumma.  Och ja, eftersom jag är inblandad finns det givetvis ett recept på grönkålsglass! Det är faktiskt den som syns på omslagsbilden ovan.

Efter ett inledande kapitel om glassmakeri är recepten fördelade i följande kapitel:

*Klassiska glassmaker
*Looking good! (bakverksbaserade glassar)
*Grön glass
* Fruktig glass
*Grönsaksglass
*Chokladglass
*Kryddig glass
*Nötter och nougat
*Sorbeter och sherbet
*Tillbehör (bakverk, såser och maränger)
 

Boken ges ut av Djurens Rätt och säljs i deras webbshop. Den kommer även säljas av AdLibris, Bokus etc inom kort. Fler försäljningsställen tillkommer efterhand (se länkar i högerspalten).
Vi författare har valt att donera samtliga intäkter från boken till Djurens Rätt eftersom vi tycker att deras arbete är så viktigt, så köper du boken gör du alltså en god gärning i dubbel bemärkelse! Dels stödjer du djuren, dels kan du laga en massa fantastisk glass!


Författarna: Fr v Johan Lundgren/Gaashud, Sofia Dahlén/Räkfrossa, Karolina Tegelaar/Kakboken utan ägg och mjölk, Rasmus Klockljung/Vegologi, Fredrik Åslund/Glass mot glass & Kopanda.

Hjälp oss gärna att sprida nyheten om boken, använd hashtaggen #GlassÅtAlla i sociala media och gilla Glass åt alla! på facebook!


Nedan följer vårt pressmeddelande:

Glass utan mjölk? I september? Djurens Rätt ger ihop med de populära matbloggarna Johan Lundgren, Sofia Dahlén, Karolina Tegelaar, Rasmus Klockljung och Fredrik Åslund ut den annorlunda glassboken GLASS ÅT ALLA!. Alla recept i kokboken är naturligt fria från laktos och ägg, och spänner från klassiker som choklad och smörkola till lyckade smakexperiment som Grönkål och Citronmarängpajglass.

Precis som namnet antyder passar recepten i GLASS ÅT ALLA! just alla. Recepten är lämpliga för alla som älskar glass, även den som är laktosintolerant, äggallergiker eller vegan.
Recepten är framtagna av de fem glasstokiga matbloggarna Johan Lundgren, Sofia Dahlén, Karolina Tegelaar, Rasmus Klockljung och Fredrik Åslund i samarbete med Djurens Rätt. GLASS ÅT ALLA! kommer att säljas i Djurens Rätts webbshop från och med 23 september, och genom de stora litteraturbutikerna online (Adlibris, Bokus mfl). Allt överskott går till Djurens Rätts verksamhet.

- Vi är jätteglada att få ge ut Sveriges första veganska glassbok och är stolta över att kunna presentera recept som är lika nyskapande som de är ljuvliga, säger Gabriella Terneborg, ansvarig för konsumentfrågor på Djurens Rätt. Vi är också glada att inte bara innehållet utan även intäkterna från försäljningen kommer att gynna djuren som annars utnyttjas i mjölkindustrin.

- Glassmaskiner finns i vart och vartannat hem nu för tiden och vi hoppas att den här boken kan inspirera ALLA till att laga godare, roligare och inte minst snällare glass. Vi har alla känt av ett uppsving i intresset för helvegetarisk matlagning och tvivlar inte på att det även gäller suget efter desserter, säger Johan, Sofia, Karolina, Rasmus och Fredrik.

Om författarna

Johan Lundgren
Malmöbaserad surdegsbakande sojakorvsentusiast som sedan 2009 skriver bloggen Gaashud. Hans glassrecept är geniala i sin renhet, kronjuvelen är hans Matchaglass.

Sofia Dahlén
Ligger bakom receptsamlingen Räkfrossa och är en av grundarna till restaurangguiden Veganistan. Folk har trillat av stolen när de smakat hennes Dulce de leche-glass gjord på kokosmjölk.

Karolina Tegelaar
Den konstant bakande förlagschefen som ger ut veganska och allergivänliga kakböcker under namnet Kakboken. Karolina står för den tekniska expertisen, men ligger även bakom bokens mest klassiska recept, såsom Romrussin och Stracciatella. Hon är även hjärnan bakom bokens recept på äggfria maränger (!).

Rasmus Klockljung
Visionär matkonstnär som gjort sig känd för att bokstavligen göra delikatesser av ogräs. Han är den självklara upphovsmannen till bokens delikata Grönkålsglassrecept och bloggare på Vegologi och även han engagerad i Veganistan.

Fredrik Åslund
En auktoritet inom veganskt glassmakande och hjärnan bakom Glass Mot Glass som glassturistat jorden runt och ligger bakom bokens spexigaste glassnamn - Cookies Ain't Cream, någon?
Alla bilder är tagna av Linus Hallsénius.
GLASS ÅT ALLA! finns till salu i Djurens Rätts webbshop och genom Adlibris och Bokus mfl.

För recensionsex, intervjuförfrågningar eller mer information kontakta:
Sofia Dahlén
sofia@etpr.se
073-540 52 47
Gabriella Terneborg
Konsumentansvarig, Djurens Rätt
gabriella.terneborg@djurensratt.se
08-555 914 06

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin