En ljuvlig improvisation på några av säsongens finaste råvaror.
Palsternackor
Morot
Purpurkål
Broccoli
Machesallat
Granatäppelkärnor
Dressing:
Schalottenlök
Olivolja
Finrivet apelsinskal
Nypressad apelsinjuice
Salt
Svartpeppar
Skala och skiva palsternacka och morot, skär dem i julienne-strimlor (tunna stavar) och fräs dem i olivolja i en stekpanna tills de är al dente. Strimla purpurkålsbladen och hacka de grova bladnerverna. Skär broccolin i bitar. Ångkoka purpurkål och broccoli i ca 7 minuter.
Finhacka under tiden schalottenlöken och blanda ingredienserna till dressingen i en liten kastrull. Värm försiktigt och häll den över grönsakerna.
Vänd ned machesallaten och granatäppelkärnorna.
Salladen kan även serveras rumstempererad, och givetvis kan den göras på grönkål istället för eller tillsammans med purpurkål.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar