onsdag 1 februari 2017

Vegokommissionen.se lanseras idag!


I dag lanseras äntligen det nya projekt som jag själv och matskribenter från Jävligt Gott, Pinto Magasin och Gaashud jobbat med under den senaste tiden! Tillsammans utgör vi Vegokommissionen, och på sajten Vegokommissionen.se kommer vi recensera det veganska utbudet på restauranger, till att börja med i våra hemstäder Stockholm, Göteborg och Malmö, men så småningom även i andra städer. Två recensioner ligger redan uppe på sajten, en tredje kommer ikväll, och sedan publicerar vi en varje dag fram till söndag, för att få en rivstart. Därefter kommer vi lägga upp ca 4-8 stycken i månader.

Ni kan givetvis följa oss på Facebook, Instagram och Twitter, och vi har redan uppmärksammats i media, bl a i Elle Mat & vin, Stockholm Direkt och Djurens Rätts blogg Vegokoll.


Nedan följer vårt pressmeddelande:


I dag, på Vegetariska Dagen 1 februari, lanseras den veganska krogrecensionssajten Vegokommissionen.se.
Tidigare fick veganer som gick på restaurang vara glada om de fick en sallad eller en trist pasta med tomatsås. Den tiden är förbi. Under de senaste åren har utbudet formligen exploderat, och restaurangguiden Veganistan listar över 700 restauranger och kaféer i hela landet som har veganskt på menyn. Där finns allt från pizza och burgare till fine dining, från vietnamesiskt och indiskt till etiopiskt och italienskt.
Plötsligt har veganer ett nytt problem; frågan är inte längre vilka restauranger som har något veganskt, utan vilka av dem som är bäst.
För att besvara det går några av Sveriges mest rutinerade vegomatbloggare och -skribenter samman och bildar Vegokommissionen. Vegokommissionen.se är en sajt dedikerad till ingående, matnördiga krogrecensioner och kommer belysa den stora spännvidd som finns på restaurangscenen i framför allt Stockholm, Göteborg och Malmö. Även andra städer kan dyka upp på sajten. Alla restauranger som har veganskt på menyn kan komma att bli recenserade av kommissionen, och vi kommer publicera ca 4-8 recensioner i månaden.
– Det är dags att vi som väljer att äta vego ute på restauranger blir mer aktiva konsumenter. Tiden då vi nöjde oss med med att få något att äta över huvud taget är förbi. Ett mål med Vegokommissionen är att försöka ge konstruktiv feedback till ställena vi besöker för att visa vilken potential det finns för mer och godare veganmat ute i Sveriges krogliv, säger Gustav Johansson, medgrundare och en av recensenterna.

Vegokommissionens medlemmar är:

Gustav Johansson – driver matbloggen Jävligt Gott, vinnare av Matbloggspriset Folkets val 2016, kokboksförfattare.
Rasmus Klockljung – driver matbloggen Vegologi, grundare av och redaktör för restaurangguiden Veganistan, kokboksförfattare och frilansskribent.
Jenny Luks – frilansjournalist, driver den veganska nyhetssajten Pinto Magasin och restaurangguiden Vegan Göteborg, matskribent i tidningen Syre.
Johan Lundgren – driver matbloggen Gaashud, frilansande matskribent och kokboksförfattare.
Presskontakt: Rasmus Klockljung, rasmus.klockljung@vegokommissionen.se, 076-1155877

Sajter och sociala medier:

@vegokommissionen på Facebook, Instagram och Twitter
@javligtgott på Facebook och Instagram
@vegologi på Facebook, Instagram och Twitter, @veganistanse och @glassatallabok på Facebook
Jenny: www.pintomagasin.sewww.vegangoteborg.se @pintomagasin på Facebook, Instagram och Twitter. @vegangoteborg på Facebook och Instagram
@gaashud på Facebook och Instagram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin