måndag 2 januari 2017

Salamipasta med gräddig grönsakssås

Igår var det nyårsdagen, men till skillnad från många andra åt jag inte pizza. Det är ju en klassisk nyårsdagsrätt, och mitt flöde i sociala medier svämmade över av pizzabilder. Men kolhydrater och fett är förstås ändå bra grejer, så jag svängde ihop en oerhört god pastarätt med grönsaker, grädde och vegansk salami. Hur lätt som helst att laga! I det här fallet använde jag ett skivat salamipålägg, men det funkar utmärkt även att strimla en bit av en hel korv.


Kort pasta, t ex fusilli
Olivolja
Morot
Gul eller röd paprika
Frysta gröna ärtor
Salami
Matlagningsgrädde
Timjan
Salt 
Svartpeppar


Börja koka pastan. Värm samtidigt olja på medelvärme i en vid kastrull eller stekpanna. Skär morot i juliennestrimlor och paprika i något större bitar. Stek dem i ett par minuter. Tillsätt ärtorna och en bottenskyla vatten och låt puttra under lock tills ärtorna tinat. Strimla salamin och tillsätt den, grädde, timjan, salt och peppar. Låt puttra några minuter till så att såsen tjocknar lite. Vänd ner den kokta pastan och värm en minut till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Dela med dig på Facebook

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin